4 Mayıs 2011 Çarşamba

BALKONLAR BAHÇE OLUYOR

Doğayı ne kadar özlediğimiz güzel havalarda daha çok geliyor aklımıza.İşte bu yüzden parklara,bahçelere koşuyoruz hemen.Aslında kendi bahçemizi yaratmak hiçte zor değil.
Nefes almaya çalıştığımız çok katlı apartman yaşantısına yeşil kapılar açma zamanı...
Yaza adım adım yaklaşırken,Mayıs ayı içine yeni girdiğimiz bu günlerde balkonları renklendirelim.Nasıl mı?

Balkona dikeceğiniz bitkileriniz bahçeye dikeceğiniz bitki türlerine göre daha kısa ömürlüdür.Ama siz uzun ömürlü bitki tercihi yapmak istiyorsanız bunun için kokulu,renkli çiçekler açan çalı türlerini kullanabilirsiniz.

Balkonlarda plastik saksı tercih etmek yerine daha çok toprak yada beton saksılar kullanmak gerekiyor.Çünkü plastik saksılar sıcak havalarda bitki kökünü kurutabilir.
Eğer büyük bir balkonunuz varsa sebze,meyve,ağaç,sarmaşık ve çeşitli renkte çiçekler kullanarak zengin bir renk harmonisi yaratabilirsiniz.
Küçük ve dar balkonlarınız için birbirinden güzel renkte saksılar kullanarak balkonunuza canlılık katabilirsiniz.
Eğer yeriniz ufak bir pencere kenarı ise karmaşadan kaçmanız da fayda var.
Her mevsim güzelliğini koruyan bir balkon için her mevsime uygun farklı türler kullanmak gerekir.
Balkon düzenlemesinde saksıları düzenlerken havasız ve ışıksız kalmayacak şekilde bitkilerinizi konumlandırmalısınız. Ayrıca sulama ve bakım işlerinizin de  kolayca halledebileceğiniz şekilde olması gerekiyor.
Eğer yer probleminiz varsa küçük saksılarla birlikte değişik dekorasyon ögeleri kullanarak balkonunuzu hareketlendirebilirsiniz.
Balkon düzenlemeleri için daha anlatılacak çok bilgi var.Dikilecek bitki türleri,bakım önerileri ve daha birçok bilgiyi diğer yayınlarda anlatmaya devam edeceğim.










2 yorum:

  1. Çok güzel balkonlar, ben de istiyorum ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak dokunuşlarla balkonlarınızı yenileyebilirsiniz.Bence yaz geliyor, acele edin :)

      Sil