18 Mayıs 2011 Çarşamba

Lüks Asya Stili Mimar Nordic Bahçe Tasarımları

Peyzaj Mimarlığında amaç doğal çevreyi bilinçli bir biçimde kullanmak, insanlar için yararlı,estetik özelliklere sahip mekanlar yaratmaktır.İnsan ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanabileceği planlar yapılması sonucunda dünyada yapılmış birbirinde güzel peyzaj tasarım örneklerini bugün ve ilerleyen günlerde de sizlerle paylaşacağım.

Bugün 'Villa Johansen' için tasarlanmış, şık ve lüks dokunuşlara sahip modern peyzaj mimarlığı örneğini görüyoruz.


Ünlü Mimar Willa Nordic inanılmayacak derecede iyi ve fonksiyonel çözümlere sahip, pratik oryantal ev-bahçe dizaynını göstermektedir.Japon ve Çin kültürlerini birleştirerek oluşturduğu yeşil rengin hakim olduğu bir peyzaj tasarımının içine muhteşem bir de süs havuzu konumlandırmış.


Siyah ve beyaz renkteki cepheye ikamet eden peyzaj karakterleri uyumu daha çok vurgulamış.



Evin İç dizaynında kullandığı parlak siyah ve koyu kahve renk tonlarını bahçe mobilyalarında da kullanarak son derece şık bir teras oluşturmuş.


Mermer zemin, dekoratif taşlar, ahşapın ortama kattığı sıcaklık ve yeterli şekilde kullanılmış bahçe aydınlatması çözümlemeleri ile oldukça konforlu bir mekan yaratılmış.


Sadece bahçede değil aynı zamanda iç mekanda da iç mekan bitkileri kullanılmış.Çeşitli formda ve dışarıda olduğu gibi yeşil rengin hakim olduğu bitkiler kullanarak iç mekanda da hareketlilik sağlanmış.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder