11 Mayıs 2011 Çarşamba

Mayıs Ayı Çiçek Günlüğü

Baharın en güzel ayıdır Mayıs ayı.Baharın geldiğini,açan çiçeklerin güzelliğinden, ağaçların yeşerip rengarenk çiçekleriyle doğayı süslemesinden anlarız bu ayı...Bu ay bahçenizi birbirinden güzel çiçeklerle süsleyin ki, yaz boyu bahçeniz size gülümsesin.
Mayıs ayı gül ayı demektir.Güzel güller için bol gübre vermek gerekli bu ay.Solmuş güllerinizi temizleyin ve budayın.Yaprak bitlerine karşı gerekli ilaçlamayı yapmayı da ihmal etmeyin.


1-12 Mayıs : Bahçeniz-balkonlarınız için yeni saksılar alma ya da eski saksıları temizleme zamanı.Eski saksılarınızı yeniden boyayabilir, aksessuarlar ekleyerek neşelendirebilirsiniz. Ekeceğiniz yeni çiçekleriniz için saksılarınızı iyi bir toprak ve gübreyle doldurun.Ve çiçeklerinizi dikin.Bahçelerinizde oluşturmak istediğiniz çiçek parterleri için istediğiniz şekilleri oluşturun.Ekeceğiniz çiçeklerinizin arasına doğal taşlar,heykeller koyabilir böylece parterlerinize hareket katabilirsiniz.Bu alanların toprağını yenileyin.Petunyaları, begonyaları, kadife çiçeklerini güneşli alanlara ekebilirsiniz.Gölge alanlar için cam güzellerini tercih edebilirsiniz.

petunya

begonya

kadife çiçeği

12-20 Mayıs : Yeni çiçeklerinizi daha çok açması için solan çiçeklerinizi zaman kaybetmeden kesin.Eğer kuruyan çiçekleri zamanında kesmezseniz yeni açacak olan çiçeklerinizin performansını azaltmış olursunuz.
Kendinize hobi bahçeleri de hazırlayabilirsiniz. Bu hobi bahçelerinize fideler alıp, sebzeler ekebilirsiniz. Domates, biber, patlıcan gibi yazlık fideler alıp ekebilir, ara  ara da çapa yapmanız gereklidir.Düzenli olarak sebzelerinizin yapraklarına gelmeyecek şekilde dipten sulama yapmalısınız.
Hoş kokularıyla bahçenizi misler katacak leylak fidelerini ekmenin tam zamanı.Nemli topraklar yetişmesi için uygundur.Ayrıca yarı gölge alanları sever.Sakın gölgede bırakmayın yoksa büyüyemez.


leylak

20-31 Mayıs : Kiraz, erik,kayısı,şeftali gibi meyve ağaçlarınızı mantar ve böcek ilaçlarını karıştırarak ilaçlayınız.Çilek ve ahududu fidelerinizi dikebilirsiniz.Birbirinden güzel renkli sarılıcı bitkilerinizin nefes alabilmeleri için diplerine gübre verin.Büyümesini istediğiniz yere doğru, sarılıcılarınızın yeni sürgünlerini zarar vermeyecek şekilde düzgünce bağlayın.
kiraz ağacı

şeftali ağacı

ahududu

begonvil

hanımeli





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder