2 Mayıs 2011 Pazartesi

RENGARENK ÇÖZÜMLER

Bahçe düzenlemesinde çekici görüntüler veren yer örtücüler...
Basılmaya toleranslı değillerdir.Bu yüzden çim alan yapmak istemediğimiz yerleri rengarenk yer örtücülerle kaplayabiliriz.

Sedum ;Kaya bahçelerinde daha çok kullanılan sedum ve türleri güneşli alanlarda yetişmeye elverişlidir. Çabuk yayılan bir bitkidir.Çok su istemez.Sarı,pembe,beyaz renkte çiçek açar.Her mevsim ekebilirsiniz.

Thymus(kekik); Mayıs-Eylül ayları arası çiçek açar.Kurak bölgelerde daha çok yetişir.Mor-beyaz renkte çiçek açar.Kokulu bir yer örtücü bitkisi olan kekik aynı zamanda şifalı bir bitkidir.

Cerastium; halk arasında farekulağı olarak bilinir.Ekildiği yerde hızlı ve yayılarak gelişir.Gölge-yarı gölge alanlarda yetişir.Fazla suyu sever.

Verbana; Bol mineralli toprak sever.Tek yıllık bir bitkidir.Güneşi sever.Bahardan sonbahara kadar pembe,kırmızı,beyaz,mor,turuncu renkte çiçek açar.Suyu çok sever.

Alyssum; Pembe,beyaz,mor,lila renkte,nisan- mayıs aylarında çiçek açan türleri vardır.Bal gibi kokar.Kolay yetişir ve güneşi çok sever.

Armeria; Pembe renkte çok güzel çiçekleri olan bir bitkidir.Güneşi sever.Çok yıllık bir bitki türüdür.

Yer örtücüler yağmur suyunu emme özelliğinden meyilli yerlerde kullanılmaya elverişlidir ve erozyonu önlerler.Yabani otların çıkmasını engel teşkil ederler.Güzel renkli çiçekleri ve meyveleriyle peyzajda estetik,görsel özellik sağlarlar.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder