5 Mayıs 2011 Perşembe

Mayıs Ayında Bahçe Bakımı

Havaların ısınması, güneşli günlerin yaklaşmasıyla tüm çiçekler açar Mayıs ayında...
Öncelikle bahçenizdeki yabani otları temizlemekle başlayın bakım işinize.Daha sonra çimleri güzelce biçmeli, gübrelemeli ve havanın ısınması ile birlikte çimlerinizi sulamaya başlayın.Uygun azotlu bir gübre kullanarak Çimlerinizin yıllık azot ihtiyacını bu mevsimde karşılayabilirsiniz.Hastalık ve zararlılara karşı gerekli ilaçlamayı yapın.
Bazen soğuk geceler Mayıs ayında devam eder.Bu yüzden çoğu yaz çiçeği,domates gibi soğuğa karşı hassas sebzeleri ay sonunda dışarıya çıkarın.
Toprağınızın korunmasız alanlarını malçlayın.
Kışın yaprağını döken çit bitkilerinizi bu ay sonunda budayabilirsiniz.
Çiçeklenme dönemi biten soğanlı bitkilerinizi köklerinden ayırarak,parçalayıp üretebilirsiniz.
Vişne,kiraz,erik,şeftali,kayısı gibi çekirdek sert meyveli ağaçlarınızın kıştan kalmış,kararmış,kurumuz uç dallarında hastalıklar kalmışsa bu dallardan budayarak kurtulun.Gerekli ilaçlamaları ise 15 gün aralıklarla yapın.
Çiçekli yaz mevsimliklerinizi dikmeye başlayabilirisiniz.Güneşli alanlarda begonya,kadife çiçeği,petunya, gölge alanlarda ise cam güzellerini tercih edebilirsiniz.
Hanımeli,yasemin gibi sarılıcı bitkilerinizin kök diplerinin hava alması için diplerini açın.Organik gübre takviyesi yaparak yazın daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlamış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder