14 Mayıs 2011 Cumartesi

OFİS BİTKİLERİ

Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz ofislerimiz...
Çalıştığımız mekanlar ne kadar estetik ve rahat bir görünüme sahipse, çalışma performansımız o kadar artar ve iş yerimizde geçirdiğimiz zamanlar daha kaliteli hale gelir.


OFİSLERİMİZDE NEDEN CANLI BİTKİLER BULUNDURMALIYIZ?


  • Canlı bitkiler bulundurmanın estetik yanları olduğu kadar bizlere daha sağlıklı çalışma alanları oluşturduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
  • Stresi azaltarak kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar.
  • Bilgisayardan kaynaklanan radyoaktif maddeleri filtre eder.
  • Yaratıcılığı arttırır.


Ofisleriniz için en uygun bitkileri seçerken ; ısı, ışık, nem durumuna göre bitkilerinizi yerleştirmeniz gereklidir.Bu yüzden çiçeklerinizi satın alırken çiçekçinize danışarak hareket etmelisiniz.

Sulama yaparken bitkinizin toprağına parmağınızla 2cm kadar batırarak kontrol etmeniz yeterlidir.Seçtiğiniz bitki türlerine göre sulama periyodlarınızı ayarlamalısınız.

Bitkilerinizin yapraklarını ıslak nemli bir bezle ya da süngerle belli zamanlarda silmelisiniz ki bitkinizin gerek duyduğu ışık ve nem alımı kolaylaşsın.

Saksıdaki bitkilerinizin topraklarını ve saksılarını 2 senede bir, bahar aylarında değiştirmelisiniz.

Bitkilerinize belli aralıklarda gübre,ilaç ve vitamin takviyesi yapmayı da unutmayalım.


HANGİ BİTKİLERİ KULLANABİLİRİZ?

Dracaena fragrans : Çiçekleri kokuludur.Çok dekoratif bir bitkidir.Hava temizleyicidir.Filtrelenmiş güneş ister.Direkt güneş yapraklarını kurutur. Toprağı yarı seviyeye kadar kurudukça su verilmelidir.Arada yapraklarına su püskürtmek gerekir.

Ficus : Oldukça dekoratiftir ve bir çok türünü ofislerinizde kullanabilirsiniz. Filtrelenmiş güneşi sever.İyi dinlendirilmiş ılık su ile sulayınız.Toprağını beşte bir oranda ponza taşı ile karıştırmalısınız.Böylece daha iyi bir köklenme sağlanır.

Maranta : Halk arasında dua çiçeği dediğimiz bu bitki kuvvetli ışıkta yaprakları çevreye yayılır,ışık alması azaldığında yaprakları yukarı doğru dikleşir.Pencere yanında güneşi filtreleyerek ışık almalıdır.Toprağında bir miktar ponza taşı kullanılmalıdır.Yapraklarına ara ara su püskürtmek gerekir.
Kentia : İç mekan palmiyesi olarak bilinir.Yarı güneşli yerleri sever.Bakımı oldukça kolaydır.Her türlü toprağa uyumludur.İyice dinlendirilmiş suyla,toprak yüzeyi çatladığı zaman sulanmalıdır.Yapraklarına kuvvetli ve bolca su püskürtülmelidir. 

Ofislerinizde kullanacağınız bitkilerden bir kaç örnek verdim.Kullanabileceğiniz diğer bitki türleri;
Areka palmiyesi
Amazon zambağı
Aglaonema modestum
Yucca
Salon çamı
Aşk merdiveni
Cycas
Orkideler
Kaktüs türleri
Kraton
Dieffenbachia
Guzmanya
Sarmaşık saksı çiçekleri
Bonzailer


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder