18 Ağustos 2011 Perşembe

Besin kaynağı bitkiler


DAUCUS  CAROTA

Diğer adı arnamus otu-mayasıl otu-eşek otu-kaymak otu-pıtrak otu olarak da bilinen bir bitkidir.Bu bitkinin saplarından kürdan yapılıyor.Bitkini toprak üstü kısmından börek yapılıyor.

NOTOBASIS


Deve dikeni-kenger-eşek dikeni olarak da bilinir.Bıtkının toprak ustu kısımlarından yemek yapılır.Bitkinin gövdesi soyulduğunda yenebilir.




RUBUS DISCOLOR

Böğürtlen-karamuk olarak da bilinir.Meyveleri yenir ve reçel-marmelat yapılır.



RUMEX TUBEROSUS CRETICUS

Kuzukulağı olarak bildiğimiz bu bitkiden yemek ve salata yapılır.



SALICORNIA PERENNIS

Deniz böğrülcesi olarak bilinen bu bitkiyi suda haşlayarak sert kısımlarında ayıklanıca salatası yapılır.



VIBURNUM OPULUS

Giligili-gildar-kirabolu olrak bilinen bu bitkinin meyveleri yenir.Lezzetlidir.Meyvesinden şerbet yapılır ve tursu yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder