DAUCUS CAROTA
Diğer adı arnamus otu-mayasıl otu-eşek otu-kaymak otu-pıtrak otu olarak da bilinen bir bitkidir.Bu bitkinin saplarından kürdan yapılıyor.Bitkini toprak üstü kısmından börek yapılıyor.
NOTOBASIS
Deve dikeni-kenger-eşek dikeni olarak da bilinir.Bıtkının toprak ustu kısımlarından yemek yapılır.Bitkinin gövdesi soyulduğunda yenebilir.
Böğürtlen-karamuk olarak da bilinir.Meyveleri yenir ve reçel-marmelat yapılır.
RUMEX TUBEROSUS CRETICUS
Kuzukulağı olarak bildiğimiz bu bitkiden yemek ve salata yapılır.
SALICORNIA PERENNIS
Deniz böğrülcesi olarak bilinen bu bitkiyi suda haşlayarak sert kısımlarında ayıklanıca salatası yapılır.
VIBURNUM OPULUS
Giligili-gildar-kirabolu olrak bilinen bu bitkinin meyveleri yenir.Lezzetlidir.Meyvesinden şerbet yapılır ve tursu yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder