8 Eylül 2011 Perşembe

Dekoratif ve Fonksiyonel Kuş Evleri

Geçmişte merhametin ve estetiğin sembolü olan kuş evlerinin tarihi çok eskiye dayanmaktadır.15.yüzyılda Osmanlı döneminde çoğalan bu minik konutları Türkler 19 yüzyılda da yapmaya devam etmiştir.Bu güzel kuş evlerinin yapım amacı onlara barınak sağlamak, yağmurdan, fırtınadan, güneşten bu güzel hayvanları korumaktır.

Türk sanatından kuş evleri çeşitli şekillerde yapılmış.Kimi zaman yapı ile bileşik kimi zaman ise bağımsız olarak tasarlanmışlar.18.yüzyılda ise oldukça estetik ve konforlu yapılar haline gelmişler.

Günümüzde ise modern yapıların yükselmesiyle kuş evlerin kaldırıldığı gibi modern şehirlerden de kuşlar uzaklaşmaya başlamıştır.Serçe, saka, kırlangıç gibi korunmaya muhtaç kuşlar için yapılan bu kuş evlerini günümüzde de yaşatmaya devam edelim.Bahçenize alacağınız hatta kendinizin bile yapabileceği bu güzel dekoratif kuş evleri, bahçenize değişik bir hava katacaktır.

İşte birbirinden güzel kuş evleri...


Oldukça dekoratif ve modern bir görünüme sahip bir kuş evi.





Satın alacağınız her hangi ahşap bir kuş evini boyayarak ve süsleyerek yukarıdaki gibi neşeli bir kuş evi yapabilirsiniz.


Bahçenizde süs havuzunuz varsa koyacağınız bu şekildeki bir kuşluk hem kuşların barınması hem de kuşların su ihtiyacını karşılaması için çok işlevsel olacaktır.

Neden iki dekoratif obje iç içe olmasın?



2 yorum:

  1. çok başarılı bahçe için çok sevimli dekorlar olmuş

    YanıtlaSil
  2. Kuş evlerini bende çok seviyorum.Oldukça dekoratifler.Hem de Türk mimarisinin günümüzde muhafaza edilmesi gereken öğelerinden biri.

    YanıtlaSil