13 Eylül 2011 Salı

Evinizin girişleri ön bahçeler için öneriler

Ön bahçeler evlerimizin en önemli yerleridir.Her gün evlerimizi girip çıktığımız, misafirlerimizi karşıladığımız bu  ön bahçelerimizi güzelleştirmek oldukça kolay.Hem etkileyici hem de pratik bir kaç öneri...



Basit bir yürüyüş yolu yaparken bu yolu çekici kılacak bitkiler ya da sadece çim yüzeyler oluşturabilirsiniz.Oluşturacağınız koridorun sizi evin kapısına yönlendirebilmesi için en önemli iki unsur yolun iki tarafının çim alan olmasıdır.Eğer çim alan istemiyorsanız yolunuzun her iki yanına, belirli aralıklarla dikeceğiniz bitkiler bu yolu daha cazip kılacaktır.

Yürüyüş yolunuzu tasarlarken evinize uygun malzemeler seçmek gerekiyor.Eğer evinizin cephesinde tuğla, kayrak gibi malzemeler kullanılmışsa sadece kaldırımda ya da yürüyüş yolunuzda bu malzemeyi kullanabilirsiniz.

Diğer farklı bir seçenek; yürüyüş yolunuzu kaymayacak bir malzemeyle kaplayarak, bitki parterleri için bıraktığınız yeşil alanları farklı değerlendirmektir.Bunun için parterlerinizi çim yapmak yerine çakıl malzeme sererek dikeceğiniz bitkilerle daha soft yeşil alanlar yaratabilir,ön bahçenize farklı bir görsellik katabilirsiniz.

Eğer yürüyüş yolunuzun daha doğal olmasını istiyorsanız çakılların arasına rahat yürünebilecek büyüklükte yerleştireceğiniz adım taşları da oldukça doğal olacaktır.

Çok zamanınızı almayacak ve zahmetsiz basit bir dekorasyon önerisi...Kapı girişinize koyacağınız farklı boylardaki sakılar içine renkli çiçekler hatta ağaç bile dikebilirsiniz.

 Kapı girişlerine dikeceğiniz tırmanıcı güller ve bitkiler oldukça dikkat çekecek ve renkli bir karşılama olacaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder