Bol güneşi seven kaktüsleri açık havada yetiştirmesi de oldukça kolaydır.Aslında çoğu insan evde kaktüs bakamadığından şikayetçidir.Bunun en büyük nedeni de fazla sulama probleminden kaynaklanmaktadır.Aşırı sulama yapılması kaktüs köklerinin çürümesine neden olur.Kaktüsler sukkulent bitkiler oldukları için susuzluğa dayanırlar.Yani diğer bitkileriniz gibi düzenli sulama yapmanız gerekmiyor.Kaktüslerin suya ihtiyaç duydukları dönem ilkbahar ve yazındır.Bu dönem büyürler ve çiçeklenirler.Kışın su vermeseniz de ya da çok az su verseniz de olur. Yazın haftada bir su verirseniz suya iyice doyacaklardır.Sıcak havalarda üstlerine su püskürtmekte fayda var.Sonbaharda, ekim başı itibariyle kaktüsleriniz dinlenme dönemine geçecekleri için sulamayı azaltmak gerekir.
Kaktüsler diğer sukkulentler gibi bol güneşi severler.Bu yüzden evinizin kuzeye bakan penceresinde yada balkonunda yetiştirmeyin.Yetersiz ışık alan kaktüsler sağlıksız biçimde uzarlar.Gövde renkleri solgunlaşmaya başlar. Bu durumda rengi değişen yerleri kesmek ve bitkinizi ışık alan yere almanız faydalı olacaktır.
Kaktüsler için kış uyku dönemi,yaz ise büyüme ve çiçeklenme dönemidir.Büyüyebilmeleri için 16 derece idealdir.Yazın ise sıcaklık 40 dereceyi geçen yerlerde bitkiler şoka girebilirler ve büyümeleri durabilir.
Çiçek toprağı ve kalın kum karışımı veya torf-pomza karışımı bir toprak yetiştirmek için idealdir. Önemli olan geçirgen bir toprak yapısında yetişmesidir.
Nemli havayı sevmeyen kaktüsler için don tehlikesi de yoksa bakmak için en uygun yer balkonlardır.Eğer evde bakmak istiyorsanız arada bol bol havalandırmanız kaktüslerinizin gelişimi için iyi olacaktır.
Zamanla kaktüsleriniz tozlanmaya başlar.Toz biriktikçe bitkinizin ışık alması zorlaşır.Bu yüzden kaktüslerinizi temizlemeniz gerekir.Yazın güneş şiddetlenmeden sabah saatlerinde kaktüsünüzü yıkayabilirsiniz.Dikensiz kaktüsleri fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz.Eğer dikenli türse saç kurutma makinesini 15-20 cm uzaktan tutarak tozları uzaklaştırabilirsiniz.