16 Eylül 2011 Cuma

Sonbaharda Açan Çiçekler

Hüzün kokan sonbaharın renkli çiçekleri...Kırmızı,mor,pembe,beyaz...

Yılın son güneşli, sıcak günlerinde bahçelerimize renk katacak ve  bizlere keyif verecek birkaç bitki...

YILDIZ-DAHLIA SP.
Sonbaharda açan yıldız patları güneşli yerleri severler.Birçok cinsi vardır.Yeşil yaprakları ve büyük, gösterişli çiçekleriyle oldukça güzel bir bitkidir.Beyaz,kırmızı,sarı, mor gibi birçok renkte çiçek açar.Çiçeklenme süresini uzatmak için solan çiçekler hemen kesilmelidir.Kurak havalarda sulanmalıdır.Kök soğanlarını ayırarak ilkbaharda da köklendirilerek üretilebilir.




PORTAKAL NERGİSİ-CALENDULA OFFICINALIS
Güneşi seven bu bitki dipten çok dallıdır.Yapışkan tüylere sahip portakal nergisinin oldukça keskin bir kokusu vardır.Boyu 20-40cm arasındadır.Düzenli sulama ve organik besin takviyesi ile iyi bir sonuca ulaşabilirsiniz.



ABELYA-ABELIA GRANDFLORA
Temmuz - Ekim ayları çiçeklenen abelya, 2-3 m boya çıkan, dağınık tepe yapısına sahip bir bitkidir.Kelebekler abelyanın çiçeklerini çok sever.Güneşli ve yarı gölge yerleri severler.Nemli ve besin maddesince zengin yerlerde iyi gelişim gösterir.Yaprakları ılıman yerlerde hep yeşil kalır.



ZİNYA-ZINNIA ELEGANS
Pembe,kırmızı,sarı,mor gibi birçok renkte çiçekleri vardır.Boyu 50-70cm arasındadır.Güneşli ve ılıman iklimleri sever.Kireçli toprakta daha iyi gelişim gösterir.Düzenli,sık sulama ister.


ŞEKER TABAĞI(KOYUNGÖZÜ)-BELLIS PERENNIS
Oldukça gösterişli gözüken çiçek kasım ayında çiçeklenmeye başlar.Güneşli ve yarı gölge yerleri sever.Daima yeşil kalan yaprakları vardır.



BAHÇE MENEKŞESİ-VIAOLA
Bahçeleri renklendiren harika bir çiçektir.Ekim-Mayıs arası açar.Değişik renkte çiçeklere sahiptir.Güneşli yerlerde daha güzel gelişim gösterirler.




ÇUHA ÇİÇEĞİ-PRIMULA VULGARIS
Eylül-Ekim aylarında dikebilirsiniz.Kasım ayından Mayıs ayına kadar çiçekli kalırlar.Yarı gölge yerlerde iyi gelişim gösterirler.Aşırı sulamaktan kaçınılmalıdır.Birçok renkte açan,etkileyici bir çiçektir.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder